Drop Down Menu Home → Boksen→ Sport info
Vechtsportcongres met drievoudig Europees Kampioen en drievoudig Olympisch bronzen medaille winnaar boxen / boksen Arnold VanderLyde.

(Door Ruben Vissers trainer All Style Fighting)

Op zondag 26 maart zijn we op initiatief van Hoofdtrainer Peter Kerkhof met een aantal trainers van 4Defence naar het vechtsportcongres van Samen Sterk gegaan te Eindhoven.
Ik hoefde niet te rijden, dus waren we op tijd en niet verdwaald.

Het congres ging over participatie van jongeren (12 t/m 18 jaar) binnen de vereniging en de positie van de vechtsporten binnen deze maatschappij.

Deze cursus was specifiek op vechtsport gericht en er waren dan ook veel mensen vanuit verschillende sportscholen binnen de vechtsportwereld vertegenwoordigd. Ik heb daar weer leuke contacten gelegd met andere sportscholen waaruit misschien weer een samenwerking kan gaan groeien.Het programma was als volgt:
Eerst een inleiding van Arnold Vanderlyde waarin hij vertelde over de basishouding / attitude in de vechtsport. Dit vertelde hij met veel voorbeelden uit zijn verleden als topbokser.

Daarna werden er twee groepen gemaakt en wij gingen als eerste naar de gasttraining van Arnold Vanderlyde. Hieruit heb ik veel leuke ideetjes kunnen halen voor volgende lessen, dus jullie gaan weer lekker zweten, ha, ha, ha. De lunch was lekker en de rust hadden we toen wel even verdiend.

De laatste workshop ging vooral over Samen Sterk en hun visie rondom jeugd participatie. Ook dit was erg interessant en zeker omdat je ook de visie van andere trainers van andere sportscholen/ verenigingen te horen krijgt.Op het laatst nog even op de foto met Arnold (de handtekening had ik al binnengehaald) en daarna gingen we weer naar Boxtel.

Het was echt super leuk en leerzaam en ik wil dan ook 4Defence bedanken voor deze mogelijkheid waar we alle iets aan kunnen hebben. Ook wil ik alle andere trainers bedanken voor de gezellige dag.

Ruben Vissers
Contact Welkom bij 4Defence
Boxen bij 4Defence in Boxtel


Een overzicht van de donderdag avond club van het boxen in Boxtel.
Wordt boxer meer kans op slagen
Profiteer nu van zes weken gratis sporten!


Onze vereniging had op 18 november een boksseminar in Boxtel o.l.v. boxtrainer / bokstrainer Jo van den Broek.

Door op de onderstaande hyperlink te klikken kunt u de foto's (100 stuks) bekijken die gemaakt zijn tijdens het seminar.
Klik hier om het fotoalbum te bekijken. (Het fotoalbum opent automatisch in een nieuw venster)Een beeld van de gezamenlijke wedstrijd training met een bevriende club uit de omgeving, in onze oude trainingsruimte te Boxtel.


We trainen iedere donderdag van 19.00 tot 20.30 uur.
Boxing Lady