Het Ashihara Karate jeugdprogramma van 4Defence (Fight School Boxtel)
Tekening voor de bovenkant van de 4Defence homepage
U bent hier
Home > Karate > Karate programma voor de jeugd
Waarom je karate zou moeten gaan doen!
Responsive image
Er zijn heel veel redenen om karate te gaan doen!
Responsive image

Hoe geven wij dit vorm in onze lessen?


Onze lesmethodes zullen uw kind niet agressiever maken, maar het zal hem of haar wel het vertrouwen geven om agressie bij zichzelf en anderen te vermijden en om te buigen naar een positief gegeven.

Het Ashihara Karate heeft altijd in op realiteit gebaseerde training geloofd. Het Ashihara Karate Jeugd Programma staat toe dat uw kind realistische toestanden kan beoefenen zonder dat het geestelijke wordt belast.

Responsive image Onze oefenstof is creatief, leerzaam en vermakend.
Door deze oefenstof leert uw kind zichzelf uit een conflictsituatie te redden, te verdedigen, en indien nodig om een tegenactie te plaatsen op het goede tijdstip.

Hoe bereikt uw kind zijn/ haar doel?


Omdat kinderen uitblinken wanneer hun bereikbare doelen worden aangeboden zal dit een positieve werking hebben op hun zelfvertrouwen.

Wij hebben tevens een uniek stappenplan gecreëerd dat hen toestaat om constant deze korte en lange termijn doelen te bereiken.
Jeugdkarate

Dus of het kind nu een hogere band nastreeft door het oefenen van een bijzondere techniek of simpelweg leert touwtje springen.

Onze leraren en trainers helpen om uw kind te motiveren en te ondersteunen in het bereiken van zijn doelen.


Trainers met leerlingen

Een aantal reacties van ouders van onze kinderen.


Tekening
Devin zit nu al 7 jaar bij de club dat zegt eigenlijk al genoeg.
Hij vindt het nog steeds erg leuk en is zeker niet van plan er af te gaan.


Ze leren veel technieken voor zelfverdediging.
Het team is heel hecht iedereen is gelijk en ze hebben respect voor elkaar.

Nieuwe kinderen worden direct opgenomen in de club.
Ook de oudere kinderen houden rekening met de jongere en staan voor ze klaar.

Als moeder vind ik het erg leuk om te gaan kijken, je ziet echt al het team building ze gaan ervoor.

Het is een hele leuke club met een zeer actieve leiding die de leden elke keer weer verrassen met nieuwe uitdagingen.

Ga zo door.


Met vriendelijke groet,
H van de Laar
Tekening Mijn kind heeft bepaalde beperkingen. waardoor hij met name bij teamsporten steeds vastliep.

Omdat wij het toch belangrijk vonden dat hij met andere kinderen samen kan werken zijn we op zoek gegaan naar een geschikte sport. Zo kwamen we uiteindelijk bij 4defence terecht.

Bij 4defence zijn duidelijke regels t.a.v. pesten en ook tijdens de les is er bepaalde discipline aanwezig. Hierdoor is het voor alle leerlingen duidelijk wat wel en niet mag. Met als gevolg dat de lessen in een gezellige sfeer verlopen.

Voor mijn zoon geldt dat niet alleen zijn conditie verbetert is maar dat hij ook veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Hij durft nu met rechte rug en opgeheven hoofd de wereld tegemoet te treden.

De onderlinge contacten tussen de leerlingen zijn bijzonder goed. Jong en "wat ouder" helpt elkaar en ondersteunt elkaar waar nodig. Dit werkt ook door ná de lessen.

Je merkt dat de kinderen dan ook contact zoeken met elkaar en samen dingen ondernemen. Niet alleen bij de door de club georganiseerde activiteiten maar ook gewoon in hun vrije tijd.

Kortom, de karatelessen van 4defence hebben mijn zoon veel meer opgeleverd dan verwacht. Maar ook naar ons als ouders toe is het contact prima.

Met vragen kun je altijd bij de leiding terecht en zoeken ze samen mee naar een oplossing.
Tekening Waarom we gekozen hebben voor karate ?
Onze zoon kwam er eigenlijk zelf mee. Door pesten op school was het een erg onzeker manneke geworden. Hij was een dankbaar mikpunt voor de pesters omdat hij alleen maar verder in zijn schulp terugkroop en niet durfde te reageren.

Hij viel op in de klas ; brilletje, rossig haar en een kilootje te veel. Het was zelfs zo dat hij zo onzeker werd dat hij een jaar doubleerde. Op het schoolplein liep hij met gebogen schouders, blik op de grond gericht en met buikpijn rond.

In groep 7 was kwam hij zelf met het idee van de karate sport. Zelf had ik mijn bedenkingen omdat ik er vanuit ging dat dit een erg agressieve sport was. Maar omdat onze zoon dit echt wilde heb ik contact met Michael opgenomen en hem het hele verhaal verteld.

Michael maakte me duidelijk dat vaak de onzekere kinderen opbloeien bij een vecht/verdedigingssport.
Al na enkele proeflessen zagen we verschil bij onze zoon. Op het schoolplein liep hij al snel met opgeheven hoofd en een zelfbewuste houding rond. Als ouder is dat geweldig om te zien.

De karate groep is een gemengde groep van jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Iedereen gaat respectvol met elkaar om en valt er ooit eens een verkeerd woord dan wordt dat direct aangepakt.

Iedereen helpt een ander die hulp nodig heeft en dit had ik dus nog nooit bij een andere sport gezien. Bij andere sporten is het ieder voor zich om er zelf als beste uit te springen.

Alle kinderen kijken op naar Michael, maar dan wel op een positieve manier. Michael weet iedereen elke keer weer super enthousiast te maken en dat straalt uit naar de jeugd.
Onze zoon heeft nu na ongeveer een half jaar een hele verandering doorgemaakt. Hij komt nu voor zichzelf op en is zich er van bewust geworden dat hij ook de moeite waard is.

Zijn hele houding is zelfbewuster geworden en hij straalt nu meer "kracht"uit. Het pesten is nu dus ook zo goed als gestopt.

Onze mening over karate?
Karate is geen agressieve sport. Het is juist een sport van beheersing. Het is een erg leuke en gezellige club jongeren die goed met elkaar omgaan, ook buiten de sport om. Karate bij Michael is voor ons in ieder geval......GEWELDIG !!!

Afzender
Een paar erg positieve ouders.
Tekening Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat mijn zoon er pas 5 jaar opzit, want er is in die tijd al zoveel gebeurt en verandert dat het gevoel heb langer bij te zijn. Ik zal het daarom ook maar alleen de hoofdlijnen vertellen.

Toen mijn zoon 7 werd zijn we ermee begonnen, de club zat toen nog in het gebouw bij de oude zwembad. Mijn zoon werd in de groep van Peter ingedeeld, een hele rustige man die met veel geduld (af en toe te veel geduld) en liefde de kinderen in het groepje opneemt, in die tijd werden er nog geen dingen georganiseerd voor de klein kinderen omdat ze (denk ik) bang waren of dat wel zou werken.

Toen ik hoorde dat de grotere een dagje bij een ander groep gingen trainen hadden mijn man en ik hun overgehaald dat wij en onze zoon meegingen dat werd door de anderen zo leuk ontvangen dat dit de weg opende om voor de kleine kinderen ook leuke dingen te organiseren, zoals bv. Ouder/kind dag iets wat de kinderen schitterend vinden.

Toen gingen we voor het eerst op karatekamp, mijn man en ik waren als begeleiders meegegaan. Daar konden we pas echt merken hoe goed de groepen met elkaar optrokken en hebben wij een fantastische tijd daar gehad. Toen onze zoon de blauwe band had gehaald begon hij zich in het groepje van Peter toch wel erg te vervelen.

Na een tijdje mocht hij na het groepje van Michael een energieke leraar die ontiegelijk veel ontzag en respect van de kinderen krijgt, ook leert hij de kinderen ook onderling om respectvol na elkaar te zijn onderling woorden of ruzies komen in deze club ook eigenlijk niet voor.

Ook bij Michael zijn geen 2 lessen hetzelfde waardoor het voor de kinderen ook erg interessant blijf. Vlak nadat onze zoon bij Michael kwam werd ervoor zijn groep een les gegeven en iets later mochten de kinderen uit Peter zijn groepje die er aan toe zijn ook die les volgen.

Helaas voor onze zoon waren ze hem rond die tijd op school heel erg gaan pesten. Toen ik dat op de club aankaartte werd er gelijk volop met mij meegedacht hoe ik dit probleem kon oplossen.

Tegenwoordig worden er standaard kleine tips en lesjes in de gewone lessen ingevoegd die de kinderen daarbij helpen en ik moet zeggen dat grootste deel door hun het pesten stopte en mijn zoon steeds zelfverzekerder werd. Nadat hij met Michael samen nog een spreekbeurt over karate op school hadden gedaan loopt mijn zoon weer met opgeheven hoofd rond.

Ik kan de leraren en hulpen (had ik nog niet genoemd maar Robert en Natalie zijn ook fantastische mensen), daar alleen maar erg dankbaar voor zijn.

Verder waren er nog een heleboel leuke dingen meer die ik kon vertellen, maar dan zou dit lange verhaal wel heel erg lang worden.

Ik kan alleen nog maar zeggen dat ik er blij ben dat ik mijn zoon op deze club (familie) heb gedaan, en ik kijk uit naar alle leuke dingen die ze alweer op de planning hebben staan.

Hopelijk tot ziens
Marian v/d Ven
Tekening

We zijn nu bijna 5 maanden verder en ik moet zeggen dat ik mijn kind bijna niet meer terug herken..


Ik heb een zoontje van 13 jaar die heel moeilijk met bepaalde situaties om kon gaan. Hij reageerde daar soms heel heftig op, wat van kwaad tot erger werd omdat hij op school gestraft werd.

Tot hij in groep 8 kwam en een meester kreeg die zei dat we maar eens bij 4Defence moesten gaan kijken, omdat er daar een man werkte die kinderen leerde omgaan met situaties door middel van karate. Zo kwamen wij bij Michael terecht.

We zijn nu bijna 5 maanden verder en ik moet zeggen dat ik mijn kind bijna niet meer terug herken. Oke, hij heeft nog wel eens terugvallen maar over het algemeen is hij veel anders in zijn doen en laten.

Hij reageert niet meer zo fel op andere personen en leert ze ook respecteren. Michael is zijn voorbeeld, zo wil hij ook worden zegt hij elke keer.

Ik kan niets anders zeggen, dan dat ik blij ben met de beslissing die wij samen met ons kind gemaakt hebben, om naar 4 Defence te gaan.
Het bandensysteem van het Ashihara Jeugdkarate.

We hebben diverse bandexamens met daartussen in diverse slippen.

Jeugd examen systeem 4Defence
Zodat uw kind regelmatig op examen kan gaan en zodoende ook kan zien dat hij of zij vooruitgang maakt in de training.
De kortere banden op de tekening (met de rode slip) zijn speciale examens die voor de jeugd worden gehouden. Meer info.

Foto's

Bij karate is het heel belangrijk, dat je goed kan samenwerken. Dat onze karatekids goed kunnen samenwerken laten ze hier zien bij het bouwen van deze menselijke pyramide.

Dit is ook onze kanjerregel nummer 1. We helpen elkaar.

Onze toppers

Trapkussen trainingGecontreerd bezig met een oefening
Onze toppers

Sparren voor de groep.


Het groeten.


Een gezellig hoopje ongeregeld.

Karatekamp Beekse Bergen

Karatekamp Beekse Bergen

Karatekamp Beekse Bergen

4Defence (Fight School Boxtel) Full Contact Ashihara Karate en Boksen

Fight yourself fit!

De sportclub voor recreatief sporten.

Trainingslocatie
Sporthal Vada college
Schijndelseweg 3
5283 AB Boxtel
Route
Gratis kennismaken
Social Media


4Defence Nieuwsbrief
Aan- afmelden nieuwsbrief