Algemene info over het boksen bij 4Defence in Boxtel
Tekening voor de bovenkant van de 4Defence homepage
U bent hier
Home > Boksen > Sport info
De boxtraining van donderdag.

Met dank van 4Defence (Fight School Boxtel) aan


Vechtsportcongres in Eindhoven van Samen Sterk met Arnold VanderLyde. Drievoudig Europees Kampioen en drievoudig Olympisch bronzen medaille winnaar boksen.

Verslag van vechtsport congres met Arnold VanderLyde.
Ik hoefde niet te rijden, dus waren we op tijd en niet verdwaald.


Het congres ging over participatie van jongeren (12 t/m 18 jaar) binnen de vereniging en de positie van de vechtsporten binnen deze maatschappij.

Deze cursus was specifiek op vechtsport gericht en er waren dan ook veel mensen vanuit verschillende sportscholen binnen de vechtsportwereld vertegenwoordigd. Ik heb daar weer leuke contacten gelegd met andere sportscholen waaruit misschien weer een samenwerking kan gaan groeien.

Responsive image
Het programma was als volgt:

Eerst een inleiding van Arnold Vanderlyde waarin hij vertelde over de basishouding / attitude in de vechtsport. Dit vertelde hij met veel voorbeelden uit zijn verleden als topbokser.

Daarna werden er twee groepen gemaakt en wij gingen als eerste naar de gasttraining van Arnold Vanderlyde. Hieruit heb ik veel leuke ideetjes kunnen halen voor volgende lessen, dus jullie gaan weer lekker zweten, ha, ha, ha. De lunch was lekker en de rust hadden we toen wel even verdiend.

De laatste workshop ging vooral over Samen Sterk en hun visie rondom jeugd participatie. Ook dit was erg interessant en zeker omdat je ook de visie van andere trainers van andere sportscholen/ verenigingen te horen krijgt.

Op het laatst nog even op de foto met Arnold (de handtekening had ik al binnengehaald) en daarna gingen we weer naar Boxtel.

Het was echt super leuk en leerzaam en ik wil dan ook 4Defence bedanken voor deze mogelijkheid waar we alle iets aan kunnen hebben. Ook wil ik alle andere trainers bedanken voor de gezellige dag.

Ruben Vissers

Een aantal van onze boxers in de sporthal.
Responsive image
Onze oude trainingsgroep in Sporthal Den Haagakker
Responsive image
Een overzicht van de donderdag avond club van het boksen in Boxtel.
Responsive image
Een overzicht van de donderdag avond club van het boksen in Boxtel.
Responsive image

Onze vereniging had op 18 november een boksseminar in Boxtel o.l.v. boxtrainer / bokstrainer Jo van den Broek.
Door op de onderstaande hyperlink te klikken kunt u de foto's (100 stuks) bekijken die gemaakt zijn tijdens het boksseminar.
Klik hier om het fotoalbum te bekijken. (Het fotoalbum opent automatisch in een nieuw venster)
Responsive image


Een beeld van de gezamenlijke wedstrijd training met een bevriende club uit de omgeving, in onze oude trainingsruimte te Boxtel.


We trainen iedere maandag van 19.00 tot 20.00 uur en op donderdag van 19.00 tot 20.30 uur.
Responsive image